1. SYMBIOSIS SERIES

  Daisy Madden-Wells, Katrein Breukers
  Curator: Fenne Saedt
  30.04.2022 - 26.06.2022
  Nijmegen

  In het belang van onze eigen toekomst en die van het klimaat zullen we ons moeten herenigen met de natuur. Maar kunnen we dat nog wel? Voor de derde editie van de Symbiosis Series duiken kunstenaars Katrein Breukers en Daisy Madden-Wells de geschiedenis van tuinen in en bevragen de relatie van de mens en natuur.

   

  De naam Symbiosis Series is ontleend aan het fenomeen symbiose: het langdurig en in harmonie samenleven van twee of meer organismen van verschillende soorten, waarbij het samenleven op zich gunstig of zelfs noodzakelijk is. Binnen dit tentoonstelling format worden kunstenaars gestimuleerd om de dialoog met elkaar aan te gaan, vergelijkbaar met het natuurlijke proces van symbiose. Het gaat om een interactie waarbij uitwisseling en samenwerking mogelijk zijn en waarbij de individuele praktijken worden hervormd. De geselecteerde kunstenaars verschillen soms wat betreft het gebruik van medium of conceptuele uitgangspunten, waardoor de tentoonstelling meer een visuele ontmoeting oplevert. Andere keren zijn hun praktijken meer op elkaar afgestemd, waardoor de tentoonstelling zelf één geheel zou kunnen worden.

  Het staat de kunstenaars vrij om te experimenteren, onderzoek te doen en hun modus operandi te veranderen. Het is een gezamenlijk proces waar kunstenaars die elkaar voorheen niet kenden ideeën of werkmethoden met elkaar uitwisselen en krachten bundelen.

www.katreinbreukers.com

Gemaakt met Berta.me